Organisator BinckBank Tour wil met kritiek aan de slag: "Controles door renners zelf, Van Avermaet zegde al toe"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 3 reacties

Controles van parcours door renners zelf

Organisator BinckBank Tour wil met kritiek aan de slag: "Controles door renners zelf, Van Avermaet zegde al toe"

De BinckBank Tour kreeg heel wat kritiek te verwerken. Eén week na het overlijden van Bjorg Lambrecht was het volgens veel renners een bijzonder onveilig parcours. De organisatie wil er lessen uit trekken.

Organisator Rob Discart wil met de kritiek geuit door Tim Declercq en Gianni Bugno aan de slag. Die laatste noemde de BinckBank "World Tour onwaardig". "We zitten met een dubbel gevoel. Aan de ene kant waren er de woorden van Bugno, aan de andere kant kreeg ik net felicitaties van ex-renner Maxim Belkov die hier aanwezig was als afgevaardigde van diezelfde CPA", zei Discart aan HLN.

"Kritiek kan opbouwend zijn en we willen hier iets uit leren. De smalle Flandrienroute naar Aalter was een inschattingsfout. Intussen hebben we met een tiental ploegleiders en wielrenners gesproken. We willen in de toekomst met een stuurgroep gaan werken die ons kan helpen om bepaalde inschattingsfouten te vermijden."

"Met Greg Van Avermaet en Tom Steels hebben al twee grote namen toegezegd. Wanneer we de ritten uitwerken, kunnen we dan horen hoe zij ernaar kijken. Het is ook zo dat we het aantal schuine hekken bij een aankomst gaan vergroten. Helaas zijn we vaak ook afhankelijk van de hekken die de lokale organisaties ons ter beschikking stellen", aldus Discart. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties