Wat een gigantische weelde! Jumbo-Visma begint met vijf absolute klassementstoppers aan het nieuwe seizoen
Arjen T'Sjoen
| 25 reacties

Tom Dumoulin, Wout van Aert, Dylan Groenewegen, Steven Kruijswijk, Primoz Roglic,...

Wat een gigantische weelde! Jumbo-Visma begint met vijf absolute klassementstoppers aan het nieuwe seizoen
Foto: © photonews

Het einde van het seizoen anno 2019 loopt ten einde en Jumbo-Visma kende een indrukwekkend goed seizoen. De Nederlandse formatie wil alleen nog maar beter worden en lijkt met het oog op komend seizoen stilaan onverslaanbaar te worden.

Laat ons beginnen met het geweldige dat talent dat Jumbo-Visma heeft in de bergen. Met Tom Dumoulin (de winnaar van de Giro in 2017 en de tweede van de Tour in 2018), Steven Kruijswijk (derde in de Tour van 2019) en Primoz Roglic (vierde in de Tour van 2018) heeft de Nederlandse formatie bijzonder veel klasse en talent in huis.

Het zal alvast niet makkelijk worden om het drietal te verdelen. Roglic zal zich opnieuw moeten richten op de Giro want vandaag kondigde Jumbo-Visma al aan dat het kost wat kost de Tour wil winnen met Dumoulin. Steven Kruijswijk zal niet tevreden zijn met enkel een rol als kopman in de Vuelta dus zal er daar nog naar een oplossing gezocht moeten worden.

Verder pakt Jumbo-Visma ook nog uit met Laurens De Plus (winnaar BinckBank Tour en 9de in de UAE Tour), Sepp Kuss (winnaar Tour of Utah 2018), Robert Gesink (vierde in de Tour van 2010), Antwan Tolhoek (ritwinnaar in de Ronde van Zwitserland) en George Bennett (achtste in de Ronde van Italie van 2018).

Sprinters

Als u denkt dat hij bij een indrukwekkend klimmersarsenaal blijft dan denkt u verkeerd want met Dylan Groenewegen staat ook een van de stelste mannen ter wereld onder contract. Hij heeft met Amund Grondahl Jansen en Mike Teunissen twee prima loodsen in dienst. Beiden kunnen ook zelf goede resultaten neerzetten want Jansen werd zondag nog tweede in de slotrit van de Arctic Race of Norway en Teunissen won de openingsetappe in de Ronde van Frankrijk. Met Tobias Foss haalde Jumbo-Visma ook nog een toptalent weg bij het Noorse Uno-X, hij is niet traag na een zware omloop en kan ook lang mee bergop. 

Verder is er ook nog Wout van Aert die na twee massasprints in de Dauphiné ook nog een in de Ronde van Frankrijk kon winnen. Van Aert kan echter meer dan sprinten want hij is ook met het oog op de klassiekers de grote man bij Jumbo-Visma.

Tot slot is het ook nog uitkijken naar de plannen van de Duitser Marcel Kittel. Hij verliet in mei Katusha en besloot om nadien een rustperiode in te lassen. Hij had al contact met Jumbo-Visma en zou wel eens de opvolger van Danny Van Poppel kunnen worden, het zou in elk geval opnieuw een vooruitgang zijn. 

Tot slot 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross
11/11/2021 Niel
13/11/2021 Leuven

Nieuwste reacties