Nederlandse journalist laat zich uit over de opvallende overstap van Tom Dumoulin naar Jumbo-Visma
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 7 reacties

Tom Dumoulinm maakte niet zomaar een overstap van Sunweb naar Jumbo-Visma

Nederlandse journalist laat zich uit over de opvallende overstap van Tom Dumoulin naar Jumbo-Visma
Foto: © photonews

De overstap van Tom Dumoulin van Team Sunweb naar Jumbo-Visma wierp heel wat vraagtekens op in de wielerwereld. Raymond Kerckhoffs, journalist bij de Telegraaf, gaf wat duiding over deze opvallende 'transfer'.

De overstap van Tom Dumoulin past in zijn ambitie om de Tour de France te winnen "Het is geen geheim dat hij de Tour de France wil winnen. Na het winnen van de Giro in 2017 heeft hij meermaals benadrukt dat hij versterkingen in zijn team wou en dat hij beter omringd wou zijn in de grote rondes. Daar heeft Sunweb niet op ingespeeld. Bij Jumbo-Visma gaat hij wel ploegmaten hebben waarvan je zegt: ‘Daar ga je een grote ronde mee winnen’", megde Kerckhoffs uit bij de Telegraaf.

Bij Jumbo-Visma komt Dumoulin andere klassementsrenners tegen, zoals Roglic en Kruijswijk. Ook dat roept heel wat vraagtekens op. "Ik neem aan dat er heel goeie gesprekken zijn geweest met alle renners. Vergelijk het met INEOS, dat ook met meerdere kopmannen werkte en de Tour won met Bernal. Ze zullen goed op elkaar moeten inspelen. Daarnaast zijn er drie grote rondes en daarin zal telkens minstens een van hen worden uitgespeeld als kopman."

De overgang van Dumoulin is niet verlopen zoals dat doorgaans gebeurt in het wielrennen. Zijn contract bij Sunweb moest eerst ontbonden worden, alvorens hij de nieuwe deal bij Jumbo-Visma kon tekenen. "Het is ook opvallend dat het vooral bij Sunweb gebeurt. Denk maar aan Kittel, Barguil en Theuns", besloot Kerckhoffs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross
08/02/2020 Krawatencross
09/02/2020 Noordkempen Merksplas
15/02/2020 Noordzeecross

Nieuwste reacties