Sportdirecteur Mario Aerts stelt de ambities van Lotto Soudal voor deze Vuelta voorop: ritzeges primeren

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties
Sportdirecteur Mario Aerts stelt de ambities van Lotto Soudal voor deze Vuelta voorop: ritzeges primeren
Foto: © photonews

Zaterdag 24 augustus gaat de Vuelta 2019 van start en bij Lotto Soudal hopen ze dat die even succesvol gaat zijn als de editie van 2018. Toen reed Jelle Wallays naar ritwinst en won Thomas De Gendt het bergklassement.

Dit jaar trekt de Belgische wielerformatie met de volgende wapens naar de strijd: Sander Armée, Thomas De Gendt, Carl Fredrik Hagen, Tomasz Marczyński, Tosh Van der Sande, Brian van Goethem, Harm Vanhoucke en Jelle Wallays.

Ritwinsten, daar draait het om bij Lotto Soudal! Het klassement is niet van prioritair belang, al moeten we toch een man in het oog houden. "Carl krijgt van ons alle vrijheid om te zien hoe ver hij geraakt in het algemeen klassement", maakte sportdirecteur Mario Aerts duidelijk.

"Sander Armée kan een mooi resultaat rijden, maar ritwinst primeert. Ook Jelle Wallays zal er alles aan doen om zijn kunststukje van vorig jaar te herhalen, net zoals Marczynski dat van 2017. Jelle is een echte afwerker."

De Gendt

Voor de bergkoning van 2018 is de Vuelta al de derde grote ronde dit jaar. "Thomas De Gendt heeft na de Tour wat rust ingebouwd om daarna opnieuw te trainen richting de Ronde van Spanje, maar het wordt afwachten of hij al meteen in de eerste week de goede vorm te pakken heeft, of pas in de tweede of derde week onder stoom komt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties