Terugblik op de vorige, bijzonder succesvolle passage van Philippe Gilbert bij Lotto
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 17 reacties

Terugblik op de vorige passage van Philippe Gilbert bij Lotto

Terugblik op de vorige, bijzonder succesvolle passage van Philippe Gilbert bij Lotto

De overgang van Philippe Gilbert van Deceuninck - Quick Step naar Lotto Soudal is een terugkeer naar het oude nest. Van 2009 tot en met 2011 koerste de wereldkampioen van 2012 ook al bij de Belgische wielerformatie.

In 2009 vervoegde Philippe Gilbert als 27-jarige renner de gelederen van Lotto Soudal. Hij koerste drie jaar voor zijn Belgische werkgever en onlangs zette hij zijn kribbel onder een contract dat hem opnieuw drie jaar aan Lotto verbindt. Of deze passage even succesvol wordt als de vorige, dat moet de toekomst nog uitwijzen. Hoe succesvol die vorige passage bij Silence-Lotto en Omega Pharma - Lotto was, dat frissen wij even op in dit overzicht.

Gele Phil

Gilberts eerste overwinning voor Lotto vierde hij na de twintigste etappe in de Ronde van Italië. In de andere twee grote rondes was de nu 37-jarige renner ook succesvol. Hij zette twee ritten van de Vuelta 2010 achter zijn naam en in 2011 pakte hij de gele trui voor zijn werkgever in de Ronde van Frankrijk.

Dat deed hij overigens in de Belgische driekleur, die hij een week voor de Tour-start had veroverd. Dat jaar was hij ook nationaal kampioen tijdrijden.

Monumentenjacht

Nu heeft Gilbert vier van de vijf monumenten op zijn palmares staan, maar hij begon die indrukwekkende reeks bij Lotto. In 2009 en 2010 won hij de Ronde van Lombarije en in zijn laatste jaar bij Lotto mocht hij juichen in Luik-Bastenaken-Luik.

Voorts won Gilbert nog tal van hoog aangeschreven World-Tourkoersen: Parijs-Tours, Strade Bianche, Brabantse Pijl, Clasica San Sebastian, Omloop het Nieuwsblad, de Waalse Pijl en de Amstel Gold Race (2x).

Dat wordt bijzonder moeilijk om te evenaren, maar Gilbert heeft al enkele specifieke doelen voor ogen. Zo wil hij ook eens de roze trui dragen in de Ronde van Italië en wil hij het laatste monument nog aan zijn erelijst toevoegen: Milaan-San Remo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties