Twee Belgen van Lotto Soudal staan voor hun Vuelta-debuut: "Het zal overleven worden"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties

Harm Vanhoucke en Brian van Goethem (allebei Lotto Soudal) blikken vooruit op hun eerste Vuelta

Twee Belgen van Lotto Soudal staan voor hun Vuelta-debuut: "Het zal overleven worden"
Foto: © photonews

Lotto Soudal trekt met zes Belgen naar de Vuelta en voor twee van hen, Harm Vanhoucke en Brian Van Goethem, wordt het hun debuut in de Spaanse rittenkoers.

Leerschool voor Vanhoucke

Harm Vanhoucke ziet de Vuelta vooral als een leerschool. "Hoe klinkt het cliché? Dat je een Grote Ronde moet uitrijden om renner te zijn en om een stap vooruit te zetten? Laat dat dan mijn eerste ambitie zijn, al wil ik niet drie weken anoniem meefietsen", stelde hij vastberaden.

"Als ik wil overleven tot in Madrid zal ik het verstandig moeten aanpakken. De grupetto kiezen om niet over mijn toeren te gaan en bepaalde ritten uitpikken om mee te proberen schuiven in de vlucht."

Laten zien in de vlakke etappes

Voor Brian van Goethem komt zijn Vuelta-debuut pas op 28-jarige leeftijd. "Veel ervaring in het gebergte heb ik niet, dus dit wordt meteen een serieuze test. Dat het overleven zal worden, besef ik best", aldus de 22-jarige renner van Lotto Soudal.

"In de vlakke etappes hoop ik mij toch te laten zien. Het doel is om sterker te worden met het oog op volgend voorjaar", besloot Van Goethem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties