📷 Ruben Apers vervolledigt uniek eerbetoon aan ploegmaat Bjorg Lambrecht: "Lieve Bjorg, je hebt je Tour beëindigd"

📷 Ruben Apers vervolledigt uniek eerbetoon aan ploegmaat Bjorg Lambrecht: "Lieve Bjorg, je hebt je Tour beëindigd"
Foto: © photonews

Ruben Apers heeft nog samen met Bjorg Lambrecht in de opleidingsploeg van Lotto Soudal gereden. Ook voor de 20-jarige Apers was het heengaan van zijn goede vriend een enorme klap. Ze moesten ook nog hun idee uitvoeren om heen en terug naar Parijs te fietsen.

Donderdag is Apers dan maar in zijn eentje vertrokken, met als doel Bjorg alsnog in Parijs te brengen en om zelf ook enige rust in het hoofd te vinden. Dat liet de jonge Oost-Vlaming weten via Twitter en inmiddels is hij in zijn opzet geslaagd.

Het eerste deel van zijn rit is achter de rug. Vrijdag is Apers in de Franse hoofdstad gearriveerd en in zijn gedachten reed zijn overleden vriend uiteraard mee. "Ik heb Parijs gehaald. Lieve Bjorg, je hebt net je Tour beëindigd."

Apers ontsnapte overigens zelf al eens aan de dood tijdens de koers , want hij was één van de slachtoffers bij de aanrijding die Stef Loos het leven kostte. In tegenstelling tot Loos overleefde Apers het ongeval wel. Hij geraakte zwaargewond en werkt nu aan zijn comeback.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties