Alejandro Valverde zoekt zijn nu al indrukwekkende statistieken nog wat aan te dikken in de Vuelta 2019
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties

Ronde van Spanje 2019: Kans voor Alejandro Valverde om statistieken aan te dikken

Alejandro Valverde zoekt zijn nu al indrukwekkende statistieken nog wat aan te dikken in de Vuelta 2019
Foto: © photonews

Straks begint het peloton aan de 74e Ronde van Spanje. In twaalf edities verscheen Alejandro Valverde aan de start en dit wordt nummer dertien voor de Spaanse zegekoning. Deze Vuelta wordt er een om zijn statistieken nog wat aan te dikken.

Van alle actieve renners is Alejandro Valverde diegene met de meeste grote rondes op zijn conto. Deze Vuelta incluis, maakt dat hij er 26 heeft betwist. Zijn ambitie is om ritzeges te pakken, dus het is allesbehalve zo dat hij als meubelstuk aantreedt in de ronde van zijn vaderland.

Freddy Maertens voorbij?

Wie zegt dat Valverde niet versleten is, doet hem in feite oneer aan. Het grote bewijs daarvan is de regenboogtrui om zijn schouders. Sinds de zege in Innsbrouck heeft hij nog drie dagzeges geboekt en ook het eindklassement van La Route de Occitanie won hij. In de Vuelta is hij van plan om nog een paar keer glans te geven aan zijn kampioenentrui, alvorens ze te moeten afstaan.

Zijn zegeteller in de Vuelta staat op 11 en dat maakt dat er slechts negen renners beter deden. De top-5 (16 zeges) zit er niet in dit jaar, maar met 12, 13 (Freddy Maertens) of 14 zeges beent hij wel steeds iemand bij. De Spanjaard reed al 27 dagen in de leiderstrui. Slechts vijf renners deden beter. Om een plaatsje op te schuiven in dat klassement moet hij er nog minstens vijf dagen bij doen.

De laureaat van 2009 start niet met grote klassementsambities aan de editie van 2019, dat laat hij over aan zijn ploegmaat Nairo Quintana. Maar dat we rekening moeten houden met Valverde staat buiten kijf. Is dat immers niet altijd zo als hij op de deelnemerslijst staat?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties