Architect Jumbo-Visma over de weg naar de top en het herstel van Wout: "Qua budget in onderste helft tweede kolom"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Richard Plugge maakt van Jumbo-Visma een topploeg

Architect Jumbo-Visma over de weg naar de top en het herstel van Wout: "Qua budget in onderste helft tweede kolom"
Foto: © photonews

In de loop der jaren is het bescheiden Jumbo-Visma zowat uitgegroeid tot een sterrenensemble. Zeker voor de grote ronden en nu helemaal met Tom Dumoulin erbij. Toch bijzonder, want het is niet de ploeg met de meest financiële middelen. Richard Plugge is de man achter het succesverhaal.

De teammanager haalt in Het Laatste Nieuws aan dat dit het moment is om te oogsten. "Wij hebben de ambitie om het hoogst haalbare te bereiken. Ik wil in de komende periode van nu tot eind 2022 proberen om één, twee of meer van de tien grote rondes te winnen."

DERDE IN DE WORLDTOUR

Dat betekent: Ineos naar de kroon steken, terwijl er nog steeds een enorm verschil is wat de middelen betreft. "Qua budget staan wij in de onderste helft van de tweede kolom. Maar sportief scoren we bovenaan links. We staan derde in de WorldTour." 

GEEN LEUKE REORGANISATIE

Uiteraard is het niet altijd rozengeur en maneschijn geweest, maar Plugge besefte waar Jumbo-Visma voor stond. "Ik had een plan. Ik had een jaar kunnen meekijken met Rabobank. Ik wist wat er moest gebeuren en ik wist dat de reorganisatie niet leuk zou zijn. Soms heb je een bosbrand nodig om nieuwe bomen te laten groeien."

Waar ook velen mee bezig zijn: hoe gaat het nu ondertussen met Wout van Aert? "Ik was vorige week vrijdag lang bij hem. Ik denk dat het helemaal goed komt. De vraag is alleen hoe lang het duurt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/08/2020 - 04/08/2020 Ronde van Occitanië
03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechië

Nieuwste reacties