De Buyst klopt andere Belg om ritzege in Denemarken, Guillaume Martin op het podium in Tour du Limousin

De Buyst spurt naar zege in PostNord Danmark Rundt

De Buyst klopt andere Belg om ritzege in Denemarken, Guillaume Martin op het podium in Tour du Limousin
Foto: © photonews

Eindelijk nog eens een sprankeltje vreugde voor Lotto Soudal en Jasper De Buyst in het bijzonder. Vaak doet hij de lead-out voor Caleb Ewan, maar in de slotetappe in Denemarken rondde hij het zelf knap af. Ook in de Tour du Limousin vond de ontknoping plaats.

De Buyst heeft zijn overwinning zeker niet cadeau gekregen. Een late aanval van Alexander Kamp leek goed te zijn voor de overwinning, maar de Deen viel stil en werd nog overvleugeld door vijf rappe mannen. Daar waren twee Belgen bij: Jasper De Buyst van Lotto Soudal en Amaury Capiot van Sport Vlaanderen - Baloise.

De aanzet van De Buyst was snedig genoeg om Capiot van de overwinning te houden. De Nederlander Huub Duijn spurtte naar plek drie. Niklas Larsen hield zijn leidersplaats vast en lijkt met een etappe te gaan op weg naar de eindzege.

NET GEEN RITZEGE VOOR MARTIN

In de Tour du Limousin staat de eindwinnaar al vast en dat is Benoît Cosnefroy. Die begon als leider naar de slotrit naar Limoges en gaf die positie niet meer uit handen. Na een finale met een resem aanvallen werd het toch een sprint tussen de sterkste mannen. Guillaume Martin werd tweede, achter de Italiaan Gavazzi. Martin eindigt wel derde in het klassement en mag zo toch mee het podium op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties