Dopingzondaar Petacchi krijgt na zijn pensioen nog schorsing aangesmeerd

Dopingzondaar Petacchi krijgt na zijn pensioen nog schorsing aangesmeerd
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alessandro Petacchi is nog eens tegen de dopinglamp aangelopen. Dat deed de voormalig wielrenner al eens in 2007. Nu is de Italiaan ook betrokken in Operatie Aderlass. Hij krijgt hierdoor een schorsing van twee jaar opgelegd, hoewel hij al gestopt is met wielrennen.

Voor het gebruik van salbutamol werd Petacchi al eens een jaar geschorst. De UCI beschikt onmiddels ook over informatie omtrent Operatie Aderlass die het doorgespeeld kreeg van het Oostenrijkse gerecht. Wat Petacchi betreft, worden er feiten uit 2012 en 2013 aangekaart.

Petacchi zou toen één van de klanten van dokter Schmidt, de spilfiguur in heel deze zaak, geweest zijn. De UCI heeft dan ook besloten om over te gaan tot het opleggen van een schorsing van twee jaar. Niet dat Petacchi daar enige last van zal ondervinden, aangezien hij vier jaar geleden al stopte met koersen.

MEER DAN 20 ZEGES IN GIRO

De voormalige topsprinter boekte liefst 48 overwinningen in grote ronden. In eigen land mocht hij 22 keer vieren, in de Tour was hij goed voor zes ritzeges. Ook zijn zege in 2005 in Milaan-Sanremo springt eruit op zijn palmares.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties