Lopez eerste leider na winst van Astana in incidentrijke ploegentijdrit, Deceuninck-Quick.Step komt seconde te kort

Lopez eerste leider na winst van Astana in incidentrijke ploegentijdrit, Deceuninck-Quick.Step komt seconde te kort
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Spanje is begonnen en het is Miguel Angel Lopez die het eerste tikje heeft uitgedeeld onder de favorieten. Zijn Astana was de beste in de ploegentijdrit in en rond Torrevieja. Het was chaos alom bij Jumbo-Visma en Deceuninck-Quick.Step. Toch was 'The Wolfpack' dicht bij de zege.

Het waren de mannen van Dimension Data die de spits mochten afbijten en de eerste meters in deze Vuelta aflegden. Ze brachten het er behoorlijk vanaf, maar Education First was erop gebrand om over te nemen in de hot seat en slaagde daar ook in. Zelfs Team Ineos beet de tanden stuk op de tijd van EF.

Team Sunweb was wel op de afspraak en tekende voor een nieuwe toptijd. Deze werd echter verbeterd door Astana. De grote favoriet voor deze ploegentijdrit was Jumbo-Visma, maar Kuss moest zijn ploegmaats wegens mechanische pech al snel laten gaan. Het verhitte asfalt gooide nog wat meer roet in het eten: drie Jumbo-renners gingen tegen de vlakte, ook Kruijswijk lag erbij.

VOLGWAGEN EUSKADI VLIEGT EEN HUIS IN

Zo was de toon gezet voor een chaotische slotfase: een volgwagen van Euskadi vloog uit een bocht en knalde zowaar een huis in! De incidentjes bij Jumbo-Visma hadden bijna ook invloed op Deceuninck-Quick.Step. Cavanga merkte de stilstaande ploegwagen van Jumbo maar net op tijd op om een valpartij te vermijden.

DECEUNINCK-QUICK.STEP FLIKT HET BIJNA ZONDER JAKOBSEN

In de laatste bocht ging Jakobsen dan wel onderuit. Zijn teamgenoten snelden wel nog richting finish, maar kwamen een seconde te kort om Astana te kloppen. Ook Movistar slaagde daar niet meer in. Zo mag Miguel Angel Lopez als eerste de rode leiderstrui aantrekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties