Naast onvoorspelbare De Gendt heeft Lotto nog andere troeven in Vuelta: "Iedereen wil zich tonen voor Bjorg"

Mario Aerts weet dat Lotto-renners Lambrecht willen eren in Vuelta

Naast onvoorspelbare De Gendt heeft Lotto nog andere troeven in Vuelta: "Iedereen wil zich tonen voor Bjorg"
Foto: © photonews

Bjorg Lambrecht had eigenlijk als kopman van Lotto Soudal aan de start van de Ronde van Spanje moeten staan. Nu moet de ploeg die grote ronde afwerken zonder hem. Dat gaat toch een bijzondere ervaring worden. In elk geval willen de andere renners hem nog eer betuigen.

Dat geeft sportdirecteur Mario Aerts aan bij Sporza. "Iedereen is door het overlijden van Bjorg Lambrecht van slag geweest en je moet kijken of dat een impact gehad heeft op de conditie. Iedereen wil iets tonen voor Bjorg. Dit zou zijn koers geweest zijn en we willen hem hier eren."

MOEILIJKSTE BESLISSING IN POLEN

Ook in andere wedstrijden bleef Lotto Soudal dapper doorzetten. "De beslissing om in Polen te blijven was de moeilijkste. Het was aangeraden door psychologen. Hoe moeilijk het ook was, achteraf bekeken was het misschien wel de goeie keuze dat we daar samen nog alles meegemaakt hebben."

In Spanje beschikt Lotto alvast over ervaren coureurs die daar reeds gepresteerd hebben. "Met Wallays, Armée, De Gendt en Marczynski hebben we renners mee die hier al gewonnen hebben." De meest ogen zullen gericht zijn op De Gendt. "Het kan zijn dat hij goed begint en het op het einde minder gaat, maar ook het omgekeerde is mogelijk. Dat kun je moeilijk voorspellen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross
11/11/2021 Niel
13/11/2021 Leuven

Nieuwste reacties