Primoz Roglic ziet redenen om vroege beslissing te verwachten in Vuelta: "We moeten er vertrouwen in hebben"

Primoz Roglic ziet redenen om vroege beslissing te verwachten in Vuelta: "We moeten er vertrouwen in hebben"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Primoz Roglic is klaar om de klassementsrenner in hem weer op de wielerwereld los te laten. De Sloveen was bezig aan een erg sterk 2019, tot hij een herstelperiode moest inlassen na zijn derde plaats in de Giro. Kan die podiumplaats een opstapje worden naar eindwinst in de Vuelta?

"Na de Giro had ik drie weken nodig om te herstellen", erkent Roglic in een filmpje op de site van zijn ploeg. "Ik heb genoten van de zon en tijd doorgebracht met mijn gezin. Twee maanden voor de start van de Vuelta ben ik op hoogtestage gegaan."

Er zullen bepalende momenten zijn in de tweede week 

Roglic heeft het parcours al goed bestudeerd en dat noopt hem tot een conclusie. "In deze Vuelta zijn er al beklimmingen in rit vijf, zes en zeven. Er zullen bepalende momenten zijn in de tweede week. De koers zal wellicht min of meer beslist zijn voor de laatste ritten."

Er mag weer heel wat verwacht worden van Jumbo-Visma in deze grote ronde. "We moeten er vertrouwen in hebben. Sommige jongens deden het geweldig in de Ronde van Frankrijk, anderen in de Ronde van Polen. Ik vind dat we sterk zijn. Als we op ons best kunnen presteren, kunnen we goede uitslagen halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties