Primoz Roglic ziet redenen om vroege beslissing te verwachten in Vuelta: "We moeten er vertrouwen in hebben"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Roglic denkt dat het klassement in de laatste dagen al beslist gaat zijn

Primoz Roglic ziet redenen om vroege beslissing te verwachten in Vuelta: "We moeten er vertrouwen in hebben"
Foto: © photonews

Primoz Roglic is klaar om de klassementsrenner in hem weer op de wielerwereld los te laten. De Sloveen was bezig aan een erg sterk 2019, tot hij een herstelperiode moest inlassen na zijn derde plaats in de Giro. Kan die podiumplaats een opstapje worden naar eindwinst in de Vuelta?

"Na de Giro had ik drie weken nodig om te herstellen", erkent Roglic in een filmpje op de site van zijn ploeg. "Ik heb genoten van de zon en tijd doorgebracht met mijn gezin. Twee maanden voor de start van de Vuelta ben ik op hoogtestage gegaan."

Er zullen bepalende momenten zijn in de tweede week 

Roglic heeft het parcours al goed bestudeerd en dat noopt hem tot een conclusie. "In deze Vuelta zijn er al beklimmingen in rit vijf, zes en zeven. Er zullen bepalende momenten zijn in de tweede week. De koers zal wellicht min of meer beslist zijn voor de laatste ritten."

Er mag weer heel wat verwacht worden van Jumbo-Visma in deze grote ronde. "We moeten er vertrouwen in hebben. Sommige jongens deden het geweldig in de Ronde van Frankrijk, anderen in de Ronde van Polen. Ik vind dat we sterk zijn. Als we op ons best kunnen presteren, kunnen we goede uitslagen halen."

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties