Van Wilder en Vansevenant moeten het doen met ereplaatsen na zware bergrit in Ronde van de Toekomst
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Van Wilder gaat als derde slotrit van Ronde van de Toekomst in

Van Wilder en Vansevenant moeten het doen met ereplaatsen na zware bergrit in Ronde van de Toekomst
Foto: © Photonews

Jonge talenten Ilan Van Wilder en Mauri Vansevenant geven het beste van zichzelf in de Ronde van de Toekomst. Vansevenant imponeerde al door in zo'n prestigieuze koers zo zijn stempel te drukken, maar Van Wilder is nu op weg om beste Belg te worden. De Noor Foss gaat wellicht met de zege lopen.

In de achtste etappe moest Mauri Vansevenant al de leiding in het algemeen klassement afstaan. Bovendien hadden de jonge renners nog een zware bergrit voor de boeg. Het was dan ook niet helemaal verrassend dat Vansevenant de favorieten niet kon volgen op weg naar Tignes. Wel heeft hij met een zevende plaats in het klassement nog altijd een fraaie toptiennotering in handen.

Van Wilder reed wel met de besten bergop. Samen met Aleotti en Zimmermann klampte hij het langst aan bij de sterke Foss, maar finaal liet deze zijn metgezellen toch achter. Foss nam met nog één etappe te gaan zo een optie op de eindzege, al kwam hij wel te laat voor de dagzege. Die was voor de Hongaar Valter, de sterkste van de vroege vlucht.

MARGE VAN KLEINE HALVE MINUUT VOOR VAN WILDER

Van Wilder heeft in het klassement momenteel een podiumplaats vast. Hij is derde op 2'33" val Foss. Onze jonge landgenoot heeft een marge van 25 seconden op de vierde in de stand, de Fransman Clément Champoussin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties