Wanty-renner Guillaume Martin strandt op luttele seconden van ritzege, dapper verweer ook van Dimitri Claeys

Martin moet Cosnefroy en Simon voor zich dulden in derde rit Tour du Limousin

Wanty-renner Guillaume Martin strandt op luttele seconden van ritzege, dapper verweer ook van Dimitri Claeys
Foto: © photonews

Het staat enigszins in de schaduw van de nakende start van de Vuelta, maar de prestaties van de renners in de Tour du Limousin mogen zeker gezien worden. Guillaume Martin zou Wanty-Gobert graag nog een overwinning schenken en was er in Beynat met een derde plaats dicht bij.

Hindernissen genoeg in de heuvelachtige etappe van Chamboulive naar Beynat en een glansrol voor vroege vluchter Dimitri Claeys. In de slotkilometers reed Claeys nog altijd op kop, maar de versnellingen in het uitgedunde groepje achter hem bleken fataal.

Claeys donderde alsnog uit de top tien. Cosnefroy had hem als eerste te pakken en trok zijn inspanning door tot aan de streep. Zo sloeg de Fransman van AG2R een dubbelslag: ritwinst én de leiding in het algemeen klassement. Op vier seconden werden Julien Simon en Guillaume Martin tweede en derde.

OOK DEGAND IN TOP TIEN

Met de Belg Thomas Degand op plaats negen had Wanty-Gobert nog een renner in de top tien van de daguitslag. Er liggen nog altijd mogelijkheden voor Martin in het klassement. De Fransman bekleedt de vierde plek, op 19 seconden van Cosnefroy.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties