De Buyst weet waar hij succes in Denemarken aan te danken heeft: "Iedereen ondervindt er voordeel van"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Jasper De Buyst zet goede conditie om in ritzege

De Buyst weet waar hij succes in Denemarken aan te danken heeft: "Iedereen ondervindt er voordeel van"
Foto: © photonews

Indrukwekkend, die sprint van Jasper De Buyst in Denemarken. Goed voor zijn eerste overwinning van het seizoen. De eerste ook sinds het overlijden van Bjorg Lambrecht en dat maakt het op zich al speciaal. Voor De Buyst is het vooral een vervolg van zijn sterke Tour.

Lotto had twee paarden om op te wedden: Jasper De Buyst en Tiesj Benoot. Die laatste viel echter weg door pech. "Ook voor mij was het jammer dat Tiesj lek reed in volle finale, maar ik ben uiteraard blij dat ik het zelf kon afmaken. We hebben allebei onze sterke punten en dat voordeel hebben we kunnen uitspelen."

GOEDE BESLISSING IN DE SPRINT

De Buyst toonde vervolgens dat hij het sprinten nog niet verleerd is. "Toen enkele Deense renners fors aangingen op de slothelling, kwam ik plots in derde positie te zitten. Ik wilde vermijden dat ik nog iemand zou moeten remonteren en uiteindelijk besliste ik om zelf aan te gaan. Dan kwam het er op aan om alles te geven tot op de meet." 

In de Ronde van Frankrijk deed hij de lead-out voor Caleb Ewan, meermaals met succes. De conditie die hij daar heeft opgedaan, rendeert nu voor hem persoonlijk. "Iedereen die de Tour gereden heeft en niet stikkapot heeft beëindigd, ondervindt er voordeel van."

EERBETOON VOOR BJORG

Voorts is deze zege ook een manier om de moeilijke periode na het overlijden van Lambrecht te verwerken. "Ik vertrouwde mijn entourage toe dat ik graag zo snel mogelijk wilde winnen. Enerzijds als eerbetoon voor Bjorg, maar ook om er zelf kracht uit te halen en ik ben blij dat het me gelukt is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties