Eerstejaarsbelofte Van Wilder sleept er knappe podiumplaats uit in Ronde van de Toekomst
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Van Wilder houdt slotetappe vast in Ronde van de Toekomst

Eerstejaarsbelofte Van Wilder sleept er knappe podiumplaats uit in Ronde van de Toekomst
Foto: © photonews

De Ronde van de Toekomst is geëindigd met Ilan Van Wilder op het podium. Een knappe prestatie van het Belgische talent die nog maar bezig is aan zijn eerste jaar bij de U23. De laatste etappe was nog pittig, maar Van Wilder gaf zijn derde plek in het klassement niet meer uit handen.

Van Wilder was in de voorlaatste rit nog ten val gekomen. Dat hield hem niet tegen om de sprong naar een podiumplaats te maken. Het was dus kwestie ook de laatste dag nog te overleven. Het tempo van Cepeda lag te hoog voor zijn leeftijdsgenoten. Van Wilder werd achtste, op 1 minuut en 18 seconden van de ritwinnaar.

TWEE BELGEN IN DE TOP TIEN

Dat was voldoende om derde te blijven in de stand. Van Wilder liep zelfs nog zes seconden uit op de Fransman Clément Champoussin, de vierde uit het klassement. Er kwam nog meer goed nieuws uit het Belgische kamp, want er eindigde nog een tweede renner in de top tien.

Mauri Vansevenant wist zelfs nog een plaatsje op te schuiven. Het klimtalent eindigt op een zesde plaats in de Ronde van de Toekomst. De eindwinst is voor de Noor Tobias Foss.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties