Liefde tussen Vuelta en Thomas De Gendt nog altijd levendig: "Dat past beetje bij mijn karakter"
Redactie
| 1 reacties

Thomas De Gendt rijdt Vuelta enorm graag en hoopt eens rode trui te dragen

Liefde tussen Vuelta en Thomas De Gendt nog altijd levendig: "Dat past beetje bij mijn karakter"
Foto: © photonews

Thomas De Gendt is begonnen aan zijn derde grote ronde van het jaar. Van De Gendt is geweten dat hij graag de Vuelta rijdt. Dat moet hem dan ook weer aanzetten tot grootse prestaties. Wie weet doet hij op weg naar Calpe al een gooi naar de rode leiderstrui.

Er zijn verschillende redenen waarom er een klik is met de Vuelta. De timing op de kalender speelt ook mee. "Uiteraard doe ik die koers ook graag omdat het hier rustig aan toe gaat", zegt De Gendt aan WielerFlits. "Niet die chaos van in de Giro, niet de drukte van de Tour. De Vuelta wordt trouwens op een mooi moment in het seizoen verreden: in het najaar. Het is allemaal wat milder. Dat past ook wel een beetje bij mijn karakter."

TE ZWAAR VOOR SPRINTERS

De Gendt is meestal goed in het voorspellen van het koersverloop. Wat verwacht hij dan van de eerste rit in lijn? "Als er op dat moeilijke middengedeelte zwaar gekoerst wordt, verwacht ik dat deze etappe te zwaar is voor sprinters."

Er ligt dus meteen een mogelijkheid om de leiderstrui in handen te krijgen. "Als de klassementsmannen ook niet jagen, kan de voorsprong van een vroege vlucht zomaar oplopen tot zeven, acht minuten en is er een kans. Als je dan mee vooraan zit, kan het zomaar."

Lees het oorspronkelijke artikel op WielerFlits

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties