Nairo Quintana gooit troeven meteen op tafel in eerste rit in lijn, Kruijswijk doet opnieuw slechte zaak
Redactie
| 0 reacties

Quintana is meteen op de afspraak in Vuelta

Nairo Quintana gooit troeven meteen op tafel in eerste rit in lijn, Kruijswijk doet opnieuw slechte zaak

Neen, de tweede etappe in de Vuelta was geen voer voor spurters. Het waren meteen de klassementsmannen en klimmerstypes die zich mengden in de strijd om de ritzege. Na de pech in de ploegentijdrit verloor Kruijswijk opnieuw tijd. Quintana reed als eerste over de streep.

Een vroege vlucht met vier speelde op de verrassing in de eerste rit in lijn. Sander Armée vertegenwoordigde Lotto Soudal in de ontsnapping. Ook in de kopgroep: Madrazo, Lastra en Willie Smit. Die laatste twee maakten wel pas in een latere fase de aansluiting. Toen bedroeg de voorsprong op het peloton al meer dan zes minuten.

Nadien vonden ze het in de grote groep wel welletjes en daalde de voorsprong van de vier zienderogen. Armée ging dan maar alleen zijn kans. Een dappere poging, maar op iets meer dan dertig kilometer van de aankomst kon ook hij ritwinst uit zijn hoofd zetten.

FINALE BARST LOS NA AANVAL VALVERDE

In deze lastige etappe over verschillende hellingen was het de vraag of de sprinters zouden overleven. Niet dus. Sam Bennett was de eerste die overboord ging. Valverde trok op een klim fors door en slechts 17 andere renners konden dat tempo aan. Een grote naam als Kruijswijk keek al snel tegen een achterstand van 25 seconden aan.

ROCHE IN HET ROOD

Een volgende prik kwam in eerste instantie van Roche en Nieve. Aru, Roglic, Quintana en Uran volgden. Tal van grote namen zouden dus meteen strijden voor de ritzege. Quintana had in het slot nog een versnelling in de benen. Eerst Roglic en nadien Roche gingen er nog achteraan, maar kwamen te laat. Roche is wel de nieuwe leider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties