'Superman' trekt voor het eerst leiderstrui aan in grote ronde: "De perfecte start"
Redactie
| 0 reacties

Miguel Angel Lopez in de wolken met rode leiderstrui

'Superman' trekt voor het eerst leiderstrui aan in grote ronde: "De perfecte start"
Foto: © photonews

De witte trui in de Giro heeft hij al een paar keer veroverd als beste jongere. Echt aan de leiding staan in het klassement van een grote ronde, dat had Miguel Angel Lopez, oftewel 'Superman', nog niet meegemaakt. Tot nu. Hij start als leider aan de tweede Vueltarit.

Dat is het gevolg van de zege van Astana in de ploegentijdrit en het feit dat Lopez als eerste van zijn ploeg de aankomst bereikte. "Ik ben zo blij met de rode trui", reageert Lopez op de site van Astana. "Het was misschien ietwat onverwacht, maar het geeft me veel motivatie."

Meestal is het niet de bedoeling van klassementsmannen om meteen de leiding te nemen en dat was ook bij Lopez niet het geval. "Het was niet het plan dat ik als eerste over de streep zou rijden. Ik zat in tweede positie voor de laatste bocht, toen Gorka Izagirre me zei om de kop te nemen. Ik ging door de bocht en realiseerde me dat er slechts 150 meter nog te gaan was. Ik gaf alles tot aan de streep."

Dit is pas het begin 

Miguel Angel Lopez

Goed begonnen is half gewonnen. Onder dat motto bekijkt Lopez de huidige situatie door een roze bril. Al is enige nuchterheid ook wel aan de orde. "Dit is de perfecte start van de Vuelta voor het team. Maar dit is pas het begin."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties