Timothy Dupont in ingekorte Schaal Sels geklopt door jongere broer van Elia Viviani

Timothy Dupont in ingekorte Schaal Sels geklopt door jongere broer van Elia Viviani
Foto: © photonews

De Schaal Sels is dit jaar goed voor meer dan één verrassing. Om te beginnen werd de wedstrijd ingekort. De renners vonden het parcours immers niet veilig genoeg. Aan het eind van het verhaal werd er toch gesprint om de zege. Een zekere Viviani was het snelst.

In de slotkilometers hadden De Bondt, Colman en Turgis een kleine kloof op het peloton. Van Gestel en Peyskens maakten de sprong naar het koptrio. Groot was hun voorsprong echter niet. De vijf begonnen dan nog naar mekaar te kijken en weg was dan ook hun kans op de overwinning.

Het werd dus toch een groepssprint. Dainese kwam er aanvankelijk goed uit, maar werd nog overvleugeld. Er lag een mooie kans op winst voor Timothy Dupont, de tweede vanop het BK. De spurter van Wanty-Gobert werd in een nipte sprint echter geklopt door... Viviani.

ITALIAAN KLOPT TWEE BELGEN

Attilio Viviani welteverstaan. Dat is de jongere broer van Elia Viviani. Die loopt momenteel stage bij Cofidis, waar de spurter van Deceuninck-Quick.Step volgend jaar ook aan de slag gaat. Michael Van Staeyen werd derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties