10 medailles in de voorspelling: waarom er héél mooie Olympische Spelen op komst zijn voor de Belgen

10 medailles in de voorspelling: waarom er héél mooie Olympische Spelen op komst zijn voor de Belgen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Olympische Spelen komen er binnen een jaartje alweer aan. Eens te meer zijn we ervan aan het overtuigd raken: het zouden wel eens hele mooie Spelen kunnen worden voor ons land in Tokio.

Diverse atleten bewezen de voorbije weken of maanden opnieuw dat ze klaar zijn voor Tokio 2020 en/of dat ze zich daarvoor helemaal zullen mogen klaarstomen. Het toonaangevende Gracenote voorspelt voor ons zelfs 3 gouden, 5 zilveren en 2 bronzen medailles.

We zijn dan ook duidelijk favoriet in een aantal sporten. Nafi Thiam domineert de zevenkamp al jaren, Nina Derwael doet hetzelfde aan de brug met ongelijke leggers en de mannelijke hockeyploeg bewees dat ze wereldtop zijn in hun sport.

Vocsnor

Victor Campenaerts heeft van zijn nieuwe ploeg dan weer te horen gekregen dat hij zich volop op de Olympische Tijdrit zal mogen focussen en we weten allemaal waar hij toe in staat is als hij zich maanden op iets mag voorbereiden.

Met Nicky Degrendele, de ploegkoers (mannen én vrouwen), Pieter Timmers, een eventuele tweede medaille van Derwael op de brug (of allround), het judo, het taekwondo en het kajakken in gedachten, mogen we nu al dromen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties