Bora-Hansgrohe graait ritzege mee in eerste massasprint in Spanje, Edward Theuns heel knap tweede

Bora-Hansgrohe graait ritzege mee in eerste massasprint in Spanje, Edward Theuns heel knap tweede
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op de derde dag van de Vuelta werden er toch weer bijna 2000 hoogtemeters aangedaan, maar door de relatief makkelijke laatste twintig kilometer werd er toch een sprint verwacht. Die kwam er ook wel degelijk. Sam Bennett sloeg meteen toe bij de eerste kans voor de spurters.

Bergkoning Madrazo trok weer op pad en kreeg ditmaal Rubio en Saez in zijn zog. Voor de klassementsmannen was het in deze etappe vooral uitkijken voor valpartijen. Kelderman was bij zo'n tuimelperte betrokken. Of de schade groot was, was niet meteen duidelijk.

INTERMEZZO VAN DE GENDT

Terwijl de drie stilaan de hete adem van het peloton in de nek volgde, begon De Gendt aan een intermezzo. Ook de sprint voor de bergpunten was niet veraf meer. Achter hem kwam er echter wel reactie, wat zijn plannen dwarsboomde. Inmiddels loste overigens Gaviria, nog niet verlost van de gevolgen van de val tijdens de ploegentijdrit, op de helling. Niet veel later volgde Jakobsen zijn voorbeeld.

BERGPUNTEN VOOR MADRAZO

Rubio en Saez werden tot de orde geroepen, maar Madrazo wou absoluut de punten en zette door. Guerreiro maakte nog wel de sprong tot bij hem. De vroege vluchter kwam desalniettemin als eerste boven. In tegenstelling tot Gaviria slaagde Jakobsen er weer in om terug te keren en vanaf dan was het uitkijken naar de sprint.

Sam Bennett stak er bovenuit en haalde met sprekend gemak de overwinning binnen. Edward Theuns reed eveneens een fraaie sprint en werd tweede. Mezgec moest het stellen met plaats drie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties