Bora-Hansgrohe had grote ronden gezien aanwezigheid van Sagan niet beter kunnen opdelen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Bora hoeft ondanks straffe Bennett geen spijt te hebben van verdeling wedstrijden

Bora-Hansgrohe had grote ronden gezien aanwezigheid van Sagan niet beter kunnen opdelen
Foto: © photonews

Bora-Hansgrohe is bezig aan een sterk jaar. Dat hoeft niet te verbazen, want het heeft simpelweg een uiterst goede ploeg. Het is zoveel meer dan enkel het team van Peter Sagan. Al blijft die laatste wel het grote uithangbord en in grote mate de reden dat die ploeg bestaat.

Het is dan ook de logica zelve dat het een klasbak als Sagan wil inzetten in de grootste koers ter wereld, de Ronde van Frankrijk, en daar geen plaats heeft voor andere sprinters. Je zou daar aan kunnen gaan twijfelen als je de prestaties van Pascal Ackermann en recent vooral die van Sam Bennett in acht neemt.

Het is nu eenmaal zo dat Bora baadt in luxe wat de rappe mannen betreft. Ackermann, Bennett en Sagan zijn alle drie straffe kerels. Dan is het kwestie van een goede rolverdeling te vinden om te kunnen oogsten in de drie grote ronden. Dat heeft Bora-Hansgrohe dan ook perfect gedaan. Zelfs al is Sam Bennett mogelijk een andere mening toegedaan.

GEEN PLEK VOOR ANDERE SPURTER NAAST SAGAN IN TOUR

Er doen al maanden verhalen de ronden dat Bennett liever de Giro en/of de Tour had gereden in plaats van de Vuelta. Vooral op de Tour had de Ier zijn zinnen gezet. Men zou er daar naast Sagan nog een andere pure sprinter kunnen bijnemen, maar wenselijk is het niet. Sagan moet vol kunnen gaan in de sprints in de strijd om het groen.

Als je dan als ploeg ook nog een paar renners wilt over hebben om voor de zege te gaan in overgangsetappes of een goed klassement, dan is er niet veel plaats meer over. Een renner als Sagan uit de Tour houden, blijft een moeilijke zaak. Wisselen tussen Ackermann en Bennett was ook mogelijk geweest: eerstgenoemde naar de Vuelta, laatstgenoemde naar de Giro. Al lijken de resultaten het ploegmanagement gelijk te geven.

PUNTENTRUI ACKERMANN BEWIJST GELIJK VAN PLOEG

Er valt immers ook niet naast de progressie van Ackermann te kijken. Het werd wel eens tijd voor hem om een grote ronde te rijden en zijn Girodebuut was een schot in de roos. Overwinningen waren er in ritten twee en vijf. Bovendien wist de Duitser ook nog eens de paarse puntentrui mee te nemen. Het had voor de ploeg dus niet beter kunnen uitdraaien.

Ook niet in deze Vuelta, want bij de eerste sprinterskans is het al bingo voor Bennett. Het is zeker en vast begrijpelijk dat hij ambitieus is en de kansen wilt krijgen die hij verdient. Hij is in elk geval aan een straffe reeks bezig met winst in het Iers kampioenschap, zijn totale dominantie omgezet in drie ritzeges in de BinckBank Tour en nu ook succes in de Ronde van Spanje.

VERTREK VAN BENNETT IS PRIJS VOOR SUCCES

Toch hadden ze bij Bora gelijk hoe ze Giro, Tour en Vuelta verdeeld hebben onder hun rappe mannen: in elke grote ronde zal het met deze renners dit jaar het doel bereikt hebben. Het betaalt wel een prijs voor de gemaakte keuze: Bennett vertrekt na dit seizoen. Dat wil echter nog niet zeggen dat ze het dit jaar anders hadden moeten doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties