Elia Viviani maakt zijn hattrick compleet: "De kers op de taart"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Derde zege op rij maakt het des te mooier voor Viviani

Elia Viviani maakt zijn hattrick compleet: "De kers op de taart"
Foto: © photonews

Er zijn zo van die wedstrijden waar je er prat op kan gaan dat een bepaalde renner goed voor de dag komt. Die band is er tussen de Cyclassics Hamburg en Elia Viviani. Ook dit jaar reed de Italiaan in de Duitse stad als eerste over de meet. Voor het derde jaar op rij.

Zijn team moest hiervoor wel de nodige inspanningen leveren. "Ik ben erg blij, zeker omdat het niet gemakkelijk was, met de grote voorsprong voor de vlucht en de hoge temperaturen. Dat betekende dat we veel energie moesten verbruiken om de vluchters en de late aanvallers onder controle te houden. We bleven gefocust, gemotiveerd en deden het geweldig. Ik ben trots op de jongens."

GOEDE VOORBEREIDING OP DE SPRINT

Viviani overleefde de uitdunning in de loop van de wedstrijd en kon rekenen op een goede voorbereiding van de sprint. "Na de laatste keer Waseberg zaten we met slechts 20-25 renners voorin. Michael Mørkøv deed een geweldige lead-out. Van zodra hij me afzette, voelde ik dat ik ging winnen."

Het was zijn eerste overwinning als Europees kampioen. "Het is een genot om in deze trui te winnen en het record te pakken in Hamburg, wat de kers op de taart is. Ik heb de drie koersen gewonnen waar ik aan deelnam na de Ronde van Frankrijk. Ik hoop dat er nog enkele goede uitslagen volgen voor het einde van het seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties