Gemiste kans voor Fabio Jakobsen na bewogen dag: "Het was geen gemakkelijke etappe"

Gemiste kans voor Fabio Jakobsen na bewogen dag: "Het was geen gemakkelijke etappe"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de derde rit in de Vuelta werd dan wel een sprint verwacht wegens de vlakke/dalende finale, onderweg was het parcours niet van de poes. Dat moest ook Fabio Jakobsen aan de lijve ondervinden. De Nederlander keerde nog terug, maar strandde in de massasprint op plaats zeven.

Het was dus werkendag voor Jakobsen. "Het was geen gemakkelijke etappe", geeft de Nederlandse kampioen toe op de site van Deceuninck-Quick.Step. "Velen werden gelost op de Puerto de Tibi. Gelukkig werkten de jongens hard opdat ik zou kunnen terugkeren."

De sprint was zeer snel en hectisch 

Hij kon dus nog altijd meestrijden. Voor de hoofdprijs kwam hij echter niet in aanmerking. "In de laatste kilometers ging het enkel nog naar beneden. De sprint was zeer snel en hectisch. We zaten iets te ver toen we eraan begonnen."

Dat was overigens niet het enige probleem voor Jakobsen. "Daarbovenop geraakte ik ingesloten met 150 meter te gaan. We misten de kans op een goede uitslag. Maar dat is wielrennen: you win some, you lose some. Er zullen zeker nog andere kansen komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties