Renners staan op hun strepen in Schaal Sels en tonen dat veiligheid écht primeert: "Zij maken hiermee een statement"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 13 reacties

Protestactie van peloton rendeert in Schaal Sels

Renners staan op hun strepen in Schaal Sels en tonen dat veiligheid écht primeert: "Zij maken hiermee een statement"
Foto: © photonews

Het veiligheidsdebat laait misschien wel meer op dan ooit tevoren in het wielrennen. Het was alvast ook het geval in de Schaal Sels. De renners haalden hun slag thuis. Zelf voet aan grond zetten, protesteren. Het lijkt de manier om verandering teweeg te brengen.

"In de aanloopronde naar de eigenlijke plaatselijke omlopen waren er al verschillende valpartijen", doet Staf Scheirlinckx van de rennersvereniging het verhaal bij Belga. "De renners wilden niet meer verder rijden en kwamen hun ongenoegen uiten."

GOEDE WIL BIJ ORGANISATOREN

Nochtans werden er wel maatregelen genomen om de veiligheid te verzekeren. "De organisatoren hebben zowat 140 vaste seingevers op het parcours gezet. Naast die vaste seingevers rijden ook nog eens zeventien mobiele seingevers mee in de karavaan, wat de goede wil toont van de organisatoren. Het is evenwel aan de renners om te beslissen of ze dit parcours te gevaarlijk vinden of niet."

Sportdirecteur Hans De Clercq van Sport Vlaanderen-Baloise vond de protestactie terecht. "Ik kon de renners wel volgen in hun actie. Zij maken hiermee een statement. Niet alleen naar de organisatoren van de Schaal Sels toe, maar ook naar andere organisatoren van wielerwedstrijden."

ALERTHEID GEVRAAGD VAN KBWB

Woorden worden dus ook omgezet in daden. "Ook in de BinckBank Tour was er al gemor. Nu werd er echt actie ondernomen. En met resultaat. Het oude parcours was goedgekeurd door de KBWB. Misschien moet men daar iets alerter worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties