Sam Bennett geraakt van 'slecht gevoel' af in Alicante: "Je hebt geen idee hoe opgelucht ik ben"

Sam Bennett geraakt van 'slecht gevoel' af in Alicante: "Je hebt geen idee hoe opgelucht ik ben"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De eerste sprinterskans in de Vuelta en het is meteen raak voor Sam Bennett. Nochtans had de spurter van Bora-Hansgrohe niet bepaald een goed gevoel, integendeel. Het hield hem niet tegen om als eerste over de streep te rijden.

"Je hebt geen idee hoe opgelucht ik ben", reageerde Bennett aan de aankomst. "Of het nu op gemakkelijk of moeilijk terrein was, de benen voelden slecht aan. Dank aan het team. Ik kon relaxen, mijn ploegmaats volgen en vertrouwde hen. Ze brachten me in een goede goede positie."

Het was dan aan Bennett om het werk van zijn ploeg af te maken. "Zonder de inspanningen van het team zou het niet mogelijk geweest zijn", bleef hij bescheiden. Zijn sprinterscapaciteiten zijn echter niets om bescheiden over te zijn. "Ik had wat momentum op links. Ik wist dat het een zeer snelle finale was. Ik wilde als eerste aanzetten."

Trek wachtte iets te lang 

Niet iedereen had blijkbaar dat plan. "Trek wachtte iets te lang. Als je van achteruit komt, is het moeilijk om genoeg te versnellen. Dit betekent veel voor mij. Ik ben trots dat ik kan winnen in het nationale shirt van iers kampioen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties