Timothy Dupont moest tactisch bijsturen en miste op een haar na tweede zege op rij in Schaal Sels

Timothy Dupont moest tactisch bijsturen en miste op een haar na tweede zege op rij in Schaal Sels
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Schaal Sels is wel een wedstrijd die Timothy Dupont goed ligt. In 2018 schreef de spurter van Wanty-Gobert de eendagskoers al op zijn naam. Ook dit jaar was Dupont er dicht bij. Hij finishte voor Michael Van Staeyen (Roompot), maar na Attilio Viviani (Cofidis).

Aanvankelijk sprong vooral het rennersprotest wegens het te gevaarlijke parcours in het oog. "De aanpassing van het parcours was een goede oplossing om de rest van de wedstrijd veiliger te laten verlopen", oordeelt Dupont. Nadien ging de focus naar de koers. "Frederik Backaert en Ludwig De Winter hebben de hele dag de ontsnapping onder controle gehouden."

KREDER OPGEOFFERD

Door het verloop van de slotkilometers kwam Dupont aan het eind wel een mannetje te kort. "In de finale was het nog even spannend met een nieuwe kopgroep, en heb ik mijn lead-out, Wesley Kreder moeten opofferen om het gat te dichten. Ondanks het ontbreken van mijn sprinttrein kon ik mijn sprint rijden zoals ik het voor ogen had." 

Waarna het duel met de jongere broer van Elia Viviani zich ontspon. Een banddikte scheelde het, of de tweede overwinning op rij in de Schaal Sels was een feit geweest. "Het was zeer nipt en met een grote jump probeerde ik de overwinning alsnog naar mij toe te trekken. Het bleek echter net niet voldoende."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties