Jakobsen schiet raak na een bloedstollende sprint in de Ronde van Spanje
Arjen T'Sjoen
| 10 reacties

Fabio Jakobsen is met een bijzonder klein verschil de snelste in de Vuelta

Jakobsen schiet raak na een bloedstollende sprint in de Ronde van Spanje
Foto: © photonews

In de Ronde van Spanje was het voor tweede keer op rij aan de sprinters. Maandag ging de overwinning naar Sam Bennett voor onze landgenoot Edward Theuns. Vandaag was er dus een herkansing voor Gaviria, Jakobsen en co.

De eerste aanvalspoging was meteen de goede. Onze landgenoot Jelle Wallays (Lotto Soudal) trok ten aanval samen met Jorge Cubero (Burgos-BH). De leiders kregen al snel 6 minuten cadeau, maar al even snel kreeg de Vuelta slecht nieuws. Favoriet voor de eindzege Steven Kruijswijk moest afstappen met kniepijn na een val in de ploegentijdrit. 

Buiten enkele onschuldige valpartijen met onder meer Rigoberto Uran en Rafal Majka viel er weinig te melden. Jelle Wallays pakte de prijsjes onderweg mee voor Cubero die duidelijk de mindere was. Bergleider Angel Madrazo pakte de overige punten steeds mee.

Wallays solo

Net na de enige beklimming van de dag ging Jelle Wallays solo. Jorge Cubero had het moeilijk met het moordende tempo van onze landgenoot, maar op 20 kilometer van de aankomst zat het er ook voor Wallays op. 

Het EF Education First van Rigoberto Uran en Sergio Higuita trok net voor het bord van de laatste 10 kilometer stevig door. Renners als Poels, Arndt, Meintjes en Armée hadden de slag gemist, maar echte klassementsmannen zaten daar niet bij. Rémi Cavagna (Deceuninck-Quick Step) probeerde nog om de sprint te ontlopen met een late uitval, maar dat lukte net niet. 

In een chaotische sprint kregen we een strijd tussen Sam Bennett en Fabio Jakobsen te zien. De Nederlandse kampioen werd fantastisch gepiloteerd door Max Richeze, maar leek in het slot nog geremonteerd te worden. Dat was echter net niet het geval waardoor Jakobsen zijn eerste overwinning in een grote ronde pakt. Nicolas Roche blijft uiteraard leider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties