Van Hooydonck erg nieuwsgierig naar de bergen in eerste grote ronde: "Aan een klassement hoef ik niet te denken"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Van Hooydonck hoopt hooggebergte te overleven in Vuelta

Van Hooydonck erg nieuwsgierig naar de bergen in eerste grote ronde: "Aan een klassement hoef ik niet te denken"
Foto: © photonews

De eerste dagen van de Ronde van Spanje heeft Nathan Van Hooydonck goed overleefd. Het is afwachten of dat ook het geval zal zijn in het vervolg van de Vuelta. Tenslotte is dit nog maar zijn eerste grote ronde. Het hooggebergte belooft een uitdaging te worden.

Hoe kijkt hij er inmiddels zelf tegenaan? "Ik kan alleen maar zeggen dat ik me heel miniteus heb voorbereid. Mijn trainer Jeroen Dingemans heeft me uiteraard heel goed geholpen, net zoals ik van teamcoach Marco Pinotti heel veel opstak. Toch blijf ik met een aantal vraagtekens zitten. Dat is volgens mij niet meer dan logisch", zegt Van Hooydonck in GvA.

Hoewel de eerste etappes bij momenten lastig waren, zal het nog iets heel anders worden als het peloton straks de bergen in trekt. "In de Spaanse bakoven zal ik voor de eerste keer moeten overleven in het hooggebergte. Aan een klassement hoef ik uiteraard niet te denken."

RONDE UITRIJDEN EEN STAP VOORUIT

CCC legt dus geen druk op zijn schouders. Van Hooydonck heeft zelf wel een doel vooropgesteld. "In de eerste plaats wil ik de ronde helemaal uitrijden, omdat ik besef dat ik op die manier een mooie stap vooruit kan zetten qua uithoudingsvermogen en weerbaarheid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta

Nieuwste reacties