Wallays ziet aanval tot zijn verrassing niet beloond met prijs van de strijdlust: "Blijkbaar geloofde niemand er in"
Redactie
| 26 reacties

Ondanks meeste beurten voorin krijgt Wallays prijs van strijdlust niet

Wallays ziet aanval tot zijn verrassing niet beloond met prijs van de strijdlust: "Blijkbaar geloofde niemand er in"
Foto: © photonews

Het zijn voorlopig de renners die in het verleden al eens succes kenden in de Vuelta die zich bij Lotto het meest aanvalslustig tonen. Sander Armée, Thomas De Gendt... en nu ook Jelle Wallays. Die spaarde zichzelf niet in de vierde etappe, maar werd hiervoor niet beloond.

Wallays had vooraf goed nagedacht over zijn plan, zo geeft hij aan op de Facebookpagina van Lotto Soudal. "Met een technische finale en de voorspelde regen - die uiteindelijk niet echt viel - in het achterhoofd, ging ik in de aanval. Ik had gehoopt om drie of vier jongens mee te krijgen, maar blijkbaar geloofde er niemand in. Misschien omdat het nog zo vroeg is in de Vuelta."

30 KM OP KOP EN DAN SOLO

Bijgevolg was Wallays enkel met Jorge Cubero van Burgos-BH op pad. "Ik denk dat mijn metgezel in de ontsnapping naar het einde toe tegen de krampen aan zat. Hij deed zijn beurten niet meer. Ik had al dertig kilometer op kop gereden toen hij terugzakte."

De Spanjaard had dus niet bepaald een denderende indruk achter gelaten. "Misschien met een andere renner voorin hadden we het kunnen uithouden tot de laatste tien kilometer. Ik ben wel blij met hoe de benen aanvoelden. Ik ben een beetje verrast dat ik de prijs van de strijdlust niet kreeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties