De Weert vanop vakantie: "Het was een uiting van 8 maanden tegenwerking" & "Positieve reacties gehad van renners"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 5 reacties

Kevin De Weert voelt zich zwaar gestraft voor een "uiting van 8 maanden frustratie en tegenwerking"

De Weert vanop vakantie: "Het was een uiting van 8 maanden tegenwerking" & "Positieve reacties gehad van renners"
Foto: © photonews

Het verhaal over wat er nu precies gebeurd is en wat tot de schorsing van Kevin de Weert heeft geleid zal nog niet voor meteen zijn, maar de ex-bondscoach lichtte al wel enkele tipjes van de sluier bij Gazet van Antwerpen.

"Het klopt dat ik een fout heb gemaakt, maar daar ga ik niet dieper op in", stak De Weert vanop vakantie in Ibiza van wal bij de Antwerpse krant. "Het was niet professioneel en ik heb me ook verontschuldigd bij de renners en de staf. Blijkbaar was de zaak daarmee dus niet afgesloten ..."

En wat nu?

De Weert noemt geen namen en spreekt van een kleine misstap. "Ik ben zwaar aangepakt. Wat ik gedaan heb was een uiting van acht maanden frustratie en tegenwerking. Ik was door een klein deel van het team niet gewenst, een kleine clan maakte het me moeilijk. Ondertussen heb ik al een pak positieve reacties ontvangen van renners. Zij steunen me."

De toekomst van de geschorste Performance manager bij Lotto Soudal is vooralsnog onduidelijk. Eerst volgt er nog een gesprek tussen hem en de ploegleiding. "Wat mij betreft zal er niet veel meer gezegd worden. Als je voelt dat je niet meer gewenst bent, dan is het voorbij. Genoeg met die negatieve energie! In de toekomst wil ik in een positieve sfeer werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux DƩnivelƩ
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechiƫ
08/08/2020 Milaan - San Remo

Nieuwste reacties