Krijgen we meteen oorlog op de Alto de Javalambre?
Redactie
| 0 reacties

Krijgen we meteen vuurwerk in de Vuelta?

Krijgen we meteen oorlog op de Alto de Javalambre?

Om 12u50 gaat de eerste bergrit van start in de Ronde van Spanje. Na een ploegentijdrit, een heuveletappe en twee kolfjes naar de hand van de sprinters, moeten vandaag de klassementsmannen een eerste keer vol aan de bak.

Het peloton moet 170 kilometer afwerken. Onderweg naar Alto de Javalambre moeten ze de Puerto de Alcublas (2e categorie) en de Alto Fuento de Rubielos (3e categorie) bedwingen. In totaal moeten en meer dan 3700 hoogtemeters worden overwonnen.

Als het klimwerk onderweg nog meevalt, verandert dat op de slotklim. De Alto de Javalambre is 11,1 kilometer lang en stijgt gemiddeld 7,8%. Een rotding, dat in de eerste kilometers nog wel meevalt, maar nadien nog steiler wordt.

De kans dat Nicolas Roche vandaag zijn leiderstrui kan behouden, lijkt klein. Dat is trouwens ook niet echt zijn bedoeling. Wilco Kelderman is de kopman van Team Sunweb. 

Nairo Quintana volgt momenteel op amper twee seconden van de Ier en lijkt over de beste papieren te beschikken. Krijgen we meteen oorlog op de Alto de Javalambre of zijn de groten nog eventjes lief voor elkaar? We krijgen het antwoord binnen een paar uur.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties