Madrazo neemt vrijgeleide van peloton in dank aan, Lopez doet gouden zaak in het klassement
Redactie
| 1 reacties

Madrazo neemt vrijgeleide van peloton in dank aan, Lopez doet gouden zaak in het klassement van de Vuelta

Madrazo neemt vrijgeleide van peloton in dank aan, Lopez doet gouden zaak in het klassement

De vijfde etappe in de Ronde van Spanje is gewonnen door Angel Madrazo. Een drietal vluchters kreeg een vrijgeleide naar de steile slotklim en het peloton kwam iets te laat op gang om aanspraak te maken op ritwinst.

Als de renners op voorhand hadden geweten dat de vlucht van de dag een voorsprong van elf minuten gingen krijgen, dan was het gevecht om mee te zijn wellicht iets feller geweest. Maar niemand in het peloton bezit over een glazen bol, tenzij Angel Madrazo (Burgos-BH), Jetse Bol (B-BH) en José Herrada (Cofidis) misschien.

Madrazo steviger in de bollen

Zij vormden het vluchtersdrietal van de dag en meteen ook het trio dat in aanmerking kwam voor de dagzege. Het peloton maakt absoluut geen aanstalten om mee te dingen naar etappewinst.

De incidentjes onderweg waren uiteraard ook aanwezig. Gregor Mühlberger stapte van zijn fiets en Madrazo werd door zijn eigen volgwagen aangereden. Hij bleef echter wel op kop rijden -al hing hij vaak aan het rekkertje- en verstevigde ook zijn bollentrui.

Voor een beslissing was het wachten op de steile slotklim, de zwaarste van eerste categorie in deze Ronde van Spanje. De koplopers speelden haasje over, maar pas in de ultieme slotfase maakte Angel Madrazo het verschil. Hij maakte meer dan vijf keer een achterstand goed en ging op het einde op en over Bol ("10) en Herrada ("22). De snelste mannen van het peloton kwamen uiteindelijk nog gevaarlijk opzetten.

Miguel Angel Lopez bij uitstek, Alejandro Valverde en Primoz Roglic deden de beste zaak in het algemeen klassement. Lopez neemt de rode trui over van Roche en Roglic is zijn dichte achtervolger op 14 seconden. Quintana verloor terrein, maar beperkte zijn achterstand tot 23 seconden. Zijn ploegmaat Valverde toonde zich vandaag de betere klimmer maar volgt wel op 28 seconden. Roche vervolledigt de top-5 op 57 sec. en Uran blijft ook nog binnen de minuut ("59).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties