Nicolas Roche is leider af in de Vuelta: "Niets om me voor te schamen"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties

Nicolas Roche moest zijn rode leiderstrui in de Vuelta afstaan aan Miguen Angel Lopez

Nicolas Roche is leider af in de Vuelta: "Niets om me voor te schamen"

Nicolas Roche is leider af in de Ronde van Spanje nadat hij in de vijfde etappe anderhalve minuut later over de meet kwam dan Miguel Angel Lopez, de nieuwe leider van het algemeen klassement. Roche staat nu vijfde op 57 seconden .

“Ik ben bijzonder diep gegaan! Het deed echt pijn”, hijgde Nicolas Roche nog na voor de camera van Eurosport. “Ik heb mijn eigen klim gereden en ik heb het er goed van af gebracht. Ik moet me nergens voor schamen”, aldus de Ier die zijn rode trui moest afstaan aan Miguel Angel Lopez.

Cadeau voor de vluchters

Roche finishte zelfs nog voor zijn kopman Wilco Kelderman. “Dat is natuurlijk iets minder goed, maar over mijn eigen koers ben ik zeer tevreden. Gelukkig is de achterstand van Wilco niet te groot. Wij tweeën hebben dus nog 2,5 weken om aan een goed klassement te werken.”

De vluchters bouwden op een gegeven moment een voorsprong van maar liefst 11 minuten uit. Het peloton liet betijen. “We dachten dat de ploegen die favoriet zijn voor de eindzege het heft in handen zouden nemen als de voorsprong te groot werd. Wij hadden absoluut niet de intentie om de koers hard te maken, integendeel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties