België valt net buiten top tien op WK mountainbike ploegenaflossing, wereldtitel voor derde jaar op rij naar zelfde land
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Jong Belgisch team moet het doen met elfde plek op WK mountainbike

België valt net buiten top tien op WK mountainbike ploegenaflossing, wereldtitel voor derde jaar op rij naar zelfde land

Bij het op gang brengen van het WK mountainbike crosscountry in Canada stond meteen de ploegenaflossing op het menu. België verscheen aan de start met een jong team. Niet onlogisch dus dat ons landje bleef steken op een elfde plaats. De wereldtitel was voor Zwitserland.

Dat is ook geen toeval met klasbakken als Nino Schurter en Jolanda Neff in het team. Ook Sina Frei, Joel Roth en Janis Baumann draaiden voldoende mee om Zwitserland de wereldtitel te bezorgen. Toch was het vooral Schurter die een ferme pluim op zijn hoed mag steken: hij moest in de slotronde nog twee landen inhalen.

MET JUNIORS IN PLAATS VAN BELOFTEN

Het is wel lang niet de eerste Zwitserse triomf in de geschiedenis van het WK Mountainbike. Ook de vorige twee edities was Zwitserland het sterkst in de ploegenaflossing. Nadeel voor België was dat het niet kon rekenen op een belofte. Naast Jens Schuermans, Githa Michiels en Emeline Detilleux moesten meteen de mannelijke juniors Malezsewski en Vandersteen ingezet worden.

Die laatste twee komen ook nog in actie in het individuele WK voor junioren. In de ploegenaflossing eindigde België elfde, op 3 minuten en 44 seconden van winnaar Zwitserland. Zilver en brons waren weggelegd voor de Verenigde Staten en Frankrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
31/10/2020 Ronde van Lombardije
31/10/2020 Koppenbergcross
01/11/2020 Vlaamse Druivencross
07/11/2020 EK

Nieuwste reacties