Evenepoel maakt zich op voor eerste koers na triomf op Europees kampioenschap

Evenepoel maakt zich op voor eerste koers na triomf op Europees kampioenschap
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op 8 augustus werd Remco Evenepoel in het Nederlandse Alkmaar Europees kampioen tijdrijden. Precies drie weken later is het tijd voor een nieuwe wedstrijd: de Deutschland Tour. Die zal duren van donderdag tot zondag en Evenepoel is één van de resem mooie namen aan de start.

Benieuwd of Evenepoel ook in Duitsland de champagne mag ontkurken. Dat de neoprof in grootse vorm verkeert, is bij iedereen nu wel doorgesijpeld. Als je de ritten in de Adriatica Ionica Race meerekent, heeft Evenepoel nu drie van zijn laatste vier wedstrijden gewonnen.

OOK NAAR CANADA

In Hannover komt hij dus ook aan de start van de Deutschland Tour. De algemene verwachting is dat Deceuninck-Quick.Step vooral met Julian Alaphilippe voor het klassement gaat. Na de Duitse rittenkoers gaat Evenepoel overigens nog de eendagswedstrijden in Canada rijden.

Overigens is in Duitsland nog heel wat ander schoon volk aanwezig. Bij de sprinters zal het een strijd worden tussen Ackermann, Ewan, Colbrelli en Kristoff. Naast Alaphilippe kunnen ook renners als Buchmann, Kwiatkowski, Lutsenko, Geraint Thomas meedingen naar de eindzege.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties