Jesus Herrada wint zesde rit, Dylan Teuns nieuwe leider in Ronde van Spanje

Simon Wauters
Simon Wauters
| 39 reacties
Jesus Herrada wint zesde rit, Dylan Teuns nieuwe leider in Ronde van Spanje

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jesus herrada heeft donderdag de zesde rit gewonnen in de Ronde van Spanje. Hij haalde het met een paar seconden voorsprong op Dylan Teuns, die wel de nieuwe leider wordt.

Het duurde een hele tijd voor een groep kon wegrijden. Onder meer Poels probeerde het vuur een aantal keer aan de lont te steken. Zonder al te veel succes.

Uiteindelijk konden toch elf renners ontsnappen. Met Teuns zit daar één Belg bij. De elf rijden allemaal voor een andere ploeg. Met Gesink en Van Garderen zijn er ook twee grote namen mee.

Een zware valpartij in het peloton zorgde voor de opgave van  kandidaat eindwinnaar Uran, voormalig leider Roche en verder ook Carthy en De La Parte.

Voorin viel Van Garderen letterlijk weg in een afdaling. De Amerikaan leek even te gaan opgeven, maar kon zijn tocht gelukkig wel verder zetten.

Op de slotklim waren Teuns en Herrada duidelijk de sterksten. Teuns richtte zich vol op de leiderstrui, Herrada bleef in het wiel zitten en profiteerde. Hij reed Teuns in de laatste meters nog op vijf seconden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties