Naast onzekerheid rond De Weert vertrekt andere ploegleider al zeker bij Lotto: "Alles wordt boven je hoofd beslist"

Bart Leysen heeft twee redenen voor vertrek bij Lotto Soudal

Naast onzekerheid rond De Weert vertrekt andere ploegleider al zeker bij Lotto: "Alles wordt boven je hoofd beslist"
Foto: © photonews

Het stormt bij het anders altijd zo warm en familiaal overkomend Lotto Soudal. Er is veel te doen rond de positie van Kevin De Weert, die aanhaalt dat de oude garde strak de touwtjes in handen houdt. Bart Leysen bevestigt dat en vertrekt al zeker eind dit jaar.

Leysen heeft na de Ronde van Denemarken Lotto al laten weten zijn contract niet te willen verlengen. "Om twee redenen. Omdat ik me net als Kevin De Weert niet meer goed voelde bij deze ploeg. Ik werd dit jaar bijvoorbeeld uit het programma van de Vlaamse klassiekers gehouden", haalt Leysen aan bij Het Nieuwsblad.

Met de werkwijze bij het team kan hij bovendien nog moeilijk leven. "En anderzijds krijg je weinig tot geen inspraak. Je weet ook van niets. Alles wordt boven je hoofd beslist". Leysen heeft nu wel zelf beslist over datgene waar hij wel controle over heeft: zijn toekomst.

ONMOGELIJK TE WEIGEREN AANBIEDING

Leysen kon zich zijn beslissing ook permittteren, want hij kreeg een mooi voorstel van een andere ploeg. "Tegelijkertijd heb ik al een nieuwe uitdaging. Ik blijf als ploegleider aan de slag in het peloton. Het was een aanbieding die ik onmogelijk kon weigeren en een project waar ik helemaal achter sta. Over enkele weken zal wel duidelijk worden waar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties