Opgaves van Uran & co geven Ronde van Spanje heel andere aanblik

Opgaves van Uran & co geven Ronde van Spanje heel andere aanblik
Foto: © photonews

De Ronde van Spanje gaat een heel nieuwe fase in. Na een kleine week koersen gaan we immers verder met een ander deelnemersveld. Exit Uran, Carthy, De La Parte en Roche. Dat gaat niet zonder gevolgen blijven. De betrokken teams moeten hun plannen toch enigszins wijzigen.

Een zware valpartij in de zesde etappe heeft voor serieuze slachtoffers gezorgd. Dat maakt dat de teams die één of meerdere renners zagen uitvallen hun manier van koersen toch enigszins moeten bijstellen. CCC en Sunweb zijn in dat geval en zeker en vast het nu grotendeels onthoofde Education First.

Die ploeg moet het geweer volledig van schouder veranderen. Rigoberto Uran was de uitgesproken kopman en stond op een voorlopige zesde plaats. De Colombiaan verdwijnt nu van de tabellen en met Carthy verdwijnt ook zijn meesterknecht van het toneel. Verdere klassementsambities lijken voor Education First uitgesloten. Opteren voor ritzeges dan maar.

AFSCHEID VAN EX-LEIDER

Sunweb is eveneens naar de Vuelta afgezakt met enkele klimmers. Nicolas Roche gaf het seizoen van de ploeg wat meer glans door enkele dagen de leiderstrui te dragen. De Ier wist ook nog een voorlopige vijfde plaats vast te houden en droomde al van de top tien in Madrid. Daar komt nu niets van in huis.

Eveneens een slechte zaak voor Wilco Kelderman. De Nederlander gaf in de beginfase van deze Vuelta een kwetsbare indruk, maar kan nog groeien in de loop van de wedstrijd. Als Roche dan in een knechtende rol had kunnen kruipen, was dat een stuk gemakkelijker geweest. Nu is Kelderman vooral op zichzelf toegewezen.

KLEIN DRAMA VOOR CCC

Veel initatief moet er van Sunweb niet verwacht worden en hetzelfde is het geval voor CCC. Het Poolse team behoort sowieso niet tot de sterkste teams uit het peloton en het wegvallen van Victor De La Parte is voor CCC dan ook een klein drama. Een renner in de vroege vlucht sturen is wellicht de enige aanpak die de ploeg rest.

Er dringt zich dus een koerswijziging voor enkele teams en mogelijk behoort ook Bora-Hansgrohe tot die categorie. Het verloor in rit vijf al Mühlberger en inmiddels kwam ook Formolo ten val. Voorlopig zonder grote gevolgen, maar indien de Italiaan te veel last zou ondervinden in de volgende dagen, zal Bora alles op Majka moeten zetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties