Remco Evenepoel laat zich uit over al dan niet deelname aan Tour 2020: "Ik weet wat mijn doelen zijn"

Remco Evenepoel laat zich uit over al dan niet deelname aan Tour 2020: "Ik weet wat mijn doelen zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Door zijn uitmuntende eerste seizoen bij de profs wil iedereen wel eens zien wat Remco Evenepoel al kan in de grote ronde. Evenepoel blijft er rustig onder en houdt zich aan het vooropgestelde plan. De Tour van 2020 is geen optie, zo laat hij weten.

Wat van hem wel mag gebeuren: de term 'jong' weglaten wanneer hij zijn volgende koers wint. "Ik ben wel neoprof, maar ik heb al een paar keer bewezen dat ik het niveau van de WorldTour aankan en dat ik mijn plaats heb verdiend. Ik ken mijn plek, ik weet waar ik voor werk en wat mijn doelen zijn. Mijn toekomst is daarop gericht", legt Evenepoel uit in HLN.

RESULTATEN BELONING VOOR SAMENWERKING

"Ik volg de trainingen van mijn coach, ik volg de raad van de ploeg en de resultaten die komen, zijn een beloning voor de samenwerking", klinkt het nog. Op het WK tijdrijden wil hij zich alvast nog laten zien. "Met de vorm en het materiaal die ik nu heb, mag ik hopen op een mooi resultaat. Hopelijk komt eruit wat er kan uitkomen. Indien niet, dan niet. Mijn seizoen kan zeker niet meer kapot."

Velen zien in hem het potentieel om ooit de Tour te winnen. "Die weg is nog heel lang. Je kunt favoriet zijn en er twee dagen voor het einde helemaal doorzakken. Ik ben nog maar negentien. Ik ga zeker volgend jaar niet starten in de Tour."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties