Valverde gaat kopmanschap niet resoluut opeisen ondanks vorm die doet denken aan eindwinst

Valverde gaat kopmanschap niet resoluut opeisen ondanks vorm die doet denken aan eindwinst
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Kan Alejandro Valverde op zijn 39ste nog een grote ronde winnen? Het valt zeker niet uit te sluiten, als hij nog een paar weken over dezelfde benen blijft beschikken. In twee lastige etappes stak hij nu al evenveel keer de lont aan het vuur.

Nochtans leek Quintana de kopman binnen Movistar, zeker nadat deze zich vroeg in de koers al in een gunstige positie had genesteld. Toch moest de Colombiaan tijd prijsgeven op Valverde in de eerste bergrit. "Nairo is onze kopman, daar bestaat geen enkele twijfel over", zegt de wereldkampioen in een persbericht. "Quintana verloor een beetje tijd, maar het is niets om zwaar aan te tillen."

Ik ging gewoon door op mijn eigen tempo 

Alejandro Valverde

Volgens de drager van de regenboogtrui hoeft zijn ploegmaat niet te panikeren. "Nairo is ook heel sterk. Het was een beklimming die ons beiden goed lag. In een koers als deze verlies je pas wanneer je vijf minuten verliest." Overigens was het ook niet per se de bedoeling om zijn teamgenoot op afstand te rijden, beweert Valverde althans. "Ik ging gewoon door op mijn eigen tempo."

Het was dan toch wel een heel straf tempo, want haast het volledige wielerpeloton moest lossen. De vraag moet dan ook gesteld worden: kan Valverde de Vuelta winnen? "Ik weet het niet. Ik had de benen en ik neem het dag per dag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties