Heibel bij Lotto Soudal mogelijk veeleer een kwestie van persoonlijkheden

Verschil in stijl misschien wel het grootste probleem tussen 'oude garde' en De Weert

Heibel bij Lotto Soudal mogelijk veeleer een kwestie van persoonlijkheden
Foto: © photonews

Lotto Soudal is niet langer 'one big happy family'. Het lijkt meer het decor van een machtsstrijd geworden. Het is niet voor het eerst dat het botst tussen verschillende kampen binnen het team. Wanneer een ex-bondscoach met een bepaald karakter erbij betrokken is, krijgt het meer weerklank.

Wie het voor hem al meemaakte, was CEO Paul De Geyter. Er werd hem aangewreven Wout van Aert te laten schieten - geen al te beste move natuurlijk - maar de positieve ideeën van De Geyter zijn zeker nog merkbaar in het huidige Lotto Soudal. Bijvoorbeeld dat om Caleb Ewan in huis te halen. De Geyter is al weg, maar Ewan bedankte met drie ritzeges in de Tour.

Ook Kevin De Weert is een pion van De Geyter. Met zijn tweeën hadden ze misschien wel sterker gestaan. Blijft het feit: je kunt niet als een bulldozer alles pletwalsen in een poging om innovatie door te voeren. Toch niet in een traditieteam als Lotto Soudal. Of De Weert dat geprobeerd heeft, is moeilijk in te schatten. Daarnaast is er alleszins nog het verschil in persoonlijkheid en stijl.

DE WEERT PAST NIET IN HET KRAAM

De oude garde waar De Weert naar verwijst, bestaat in de eerste plaats uit Marc Sergeant en Herman Frison. Sergeant, de gentleman die altijd alles grondig analyseert en op een rustige manier aan de man brengt. Frison is van het gelijkaardige type. Over Kevin De Weert vallen veel zaken te zeggen - over zijn werk alleen maar positieve dingen naar verluidt -, maar niet dat hij in hetzelfde kraam past.

Het is gemakkelijk in te denken dat met de voormalig bondscoach een meningsverschil uitdraait op een verhitte discussie, dat hij uit frustratie een glas gaat drinken en dat het er dan eens verkeerd uitkomt. Dat is blijkbaar ook wat er gebeurd is. In elk geval zijn het geen taferelen die gelinkt worden aan de heren Sergeant en Frison.

GEEN VAN BEIDE PARTIJEN HEEFT (ON)GELIJK

Het is niet dat één van beide partijen volledige schuld treft en de andere vrijuit gaat. Misschien ontbreekt het die oude garde net aan de drive om tot nog meer topprestaties te komen. Of zou De Weert beter het overzicht wat bewaren. Geen van deze partijen heeft gelijk, geen van deze partijen heeft ongelijk. Het zijn bovendien allemaal echte vakmannen. Het is vooral het verschil in persoonlijkheid dat tot een breuk dreigt te leiden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties