Bij afwezigheid van Van der Poel verlengt wereldkampioen nog maar eens zijn titel in het mountainbike

Bij afwezigheid van Van der Poel verlengt wereldkampioen nog maar eens zijn titel in het mountainbike
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het moet toch wat gekriebeld hebben bij Mathieu van der Poel in aanloop naar de start van het WK mountainbike. Ongetwijfeld had de alleskunner dat ook graag meegepikt, maar hij is zich aan het voorbereiden op het WK wegwielrennen. Nino Schurter greep zijn kans om zijn wereldtitel te verlengen.

De 33-jarige Schurter is een groot begrip in het mountainbike crosscountry. Naast olympisch kampioen werd hij voor het huidige WK vier keer op rij wereldkampioen. In totaal zat hij aan zeven wereldtitels. Daar deed hij in het Canadese Mont-Saint-Anne een achtste bij.

In de vijfde van zeven ronde pakte Schurter uit met de beslissende aanval. Zijn naaste belager, de Fransman Tempier, kon hem niet volgen en viel later door pech nog terug. Tempier sleepte wel nog de bronzen medaille in de wacht. Het zilver was voor Flückiger, net als Schurter een Zwitser. Samen met Jolanda Neff had Schurter Zwitserland ook al naar winst geloodst in de ploegenaflossing.

MICHIELS 19DE BIJ DE DAMES

Neff werd trouwens tweede in de individuele wedstrijd bij de vrouwen en finishte zo nog voor de Australische McConnell. De Franse Pauline Ferrand-Prévot veroverde haar tweede wereldtitel. De Belgische Githa Michiels eindigde op een negentiende plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties