Eerste eindzege in rittenkoers in jaren wenkt plots voor Stuyven: "Fijn om vast te stellen dat vele werk geloond heeft"

Eerste eindzege in rittenkoers in jaren wenkt plots voor Stuyven: "Fijn om vast te stellen dat vele werk geloond heeft"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jasper Stuyven is vooral de man van het eendagswerk en mikt in rittenkoersen doorgaans vooral op dagsucces. Maar kijk: de renner van Trek-Segafredo gaat aan de leiding in de Deutschland Tour. Die leidersplaats moet hij nu nog in de slotrit zien vast te houden.

In de derde etappe eindigde Stuyven tweede en dat leverde hem meteen de leiding in het klassement op. "Ik hoop dat ik deze trui kan houden. Ik ben trots op die leiderstrui", reageert de Leuvenaar bij de organisatie. "Kasper Asgreen vergezelde me op het eind, ik moest wel blijven rijden, want achter hem reden nog drie renners van Deceuninck-Quick.Step."

Stuyven was inderdaad op pad met de sterke Deen en nam het initiatief met het oog op het klassement. Inspannignen die hem misschien wel de ritzege kostten. "Als ik niet blijf trappen, eindig ik misschien met niets. Dus nam ik de beslissing om vol door te gaan. Dat kostte krachten."

De wedstrijd is nog niet voorbij 

Alles op de eindwinst dus. De voorsprong op eerste achtervolger Colbrelli bedraagt dertien seconden. "Dat ziet er goed uit, maar de wedstrijd is nog niet voorbij. Ik ga er hard voor vechten. Ik ben alleszins zeer blij met mijn conditie. Na de Tour ben ik op hoogtestage gegaan. Het is fijn om vast te stellen dat het vele werk geloond heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties