Gewicht valt van schouders Jasper Stuyven na triomf in Duitsland

Gewicht valt van schouders Jasper Stuyven na triomf in Duitsland
Foto: © photonews

De lach op het gezicht van Jasper Stuyven was meer dan terecht na de laatste etappe van de Deutschland Tour. De Belg is de fiere winnaar van de Duitse rittenkoers. Zo strijden voor de eindzege: het is toch weer wat anders. Stuyven was nerveus, maar toonde zijn karakter.

Het was behoorlijk op de tanden bijten om de eindzege veilig te stellen. "Ik was echt aan het afzien in de voorlaatste ronde en eerlijk gezegd was ik niet zeker of ik het zou kunnen houden. In de laatste ronde hebben de jongens het tempo bepaald en was het aan mij om Colbrelli niet te laten wegrijden. Hij mocht de rit winnen, zolang er geen kloof was."

Ik was behoorlijk gestresseerd 

Stuyven deed zelf ook nog wat hij kan op de lastige aankomst. Het allerbelangrijkste was uiteraard om geen tijd te verliezen. "Toms Skujins deed een geweldige lead-out, maar ik had geen sprint meer in de benen. Ik was behoorlijk gestresseerd en ik kon het voelen in de finale. Het is superspeciaal dat de jongens 110% gaven om deze trui vast te houden en dat ik het niet uit mijn handen liet glippen."

De tegenstand deed er nochtans alles aan om de koers hard te maken. Desondanks kraakte Stuyven niet. "We wisten dat het niet gemakkelijk ging zijn. Sunweb maakte het zwaar op de twee klimmetjes in het midden van de koers. Het plaatselijke circuit was veel draaien en keren en weer versnellen, wat het ook zwaar maakte." Trek-Segafredo maakte als team echter een goede beurt. "We zaten supergoed voorin."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties