Kasper Asgreen geniet nog na van zijn overwinning en looft tactisch plan Deceuninck-Quick.Step

Kasper Asgreen geniet nog na van zijn overwinning en looft tactisch plan Deceuninck-Quick.Step
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dit wielerseizoen heeft Kasper Asgreen al veel meer dan verwacht geschonken, maar de Deen moest het geregeld wel stellen met een tweede plaats. In de Deutschland Tour schoot hij nog eens de hoofdvogel af met winst in de derde etappe, na een sprint tegen Jasper Stuyven.

De overwinning was de beloning voor een goed uitgevoerd tactisch plan, zo onderstreepte Asgreen achteraf. "We hadden een plan en voerden het tot in de perfectie uit. We stuurden een renner voorop zodat we niet moesten werken in het peloton. In het laatste uur ontwikkelden we in het bijzonder op de klimmetjes een hoog tempo, vooraleer de beslissende move te maken."

Onze teamspirit is echt iets speciaal 

Eens te meer was het dus de kracht van The Wolfpack die op het einde de doorslag gaf. "De fantastische inspanningen van het team kunnen afronden, maakt me heel erg blij. Onze teamspirit is echt iets speciaal. Het gaat om iedereen - niet enkel de renners en de staff - in de organisatie."

De drive naar zeges blijft enorm groot binnen Deceuninck-Quick.Step en daar kon Asgreen ditmaal van profiteren. "Elke koers werken we samen om ons doel te bereiken. Dat maakt het verschil en helpt ons om zoveel koersen te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties