Vanmarcke laat periode met slechte benen achter zich en haalt het van 'ontevreden' Benoot

Vanmarcke laat periode met slechte benen achter zich en haalt het van 'ontevreden' Benoot
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als er twee Belgen in aanmerking komen voor de overwinning, zullen ze zelden allebei met een goed gevoel van de fiets stappen. Tiesj Benoot was blijkbaar niet echt gelukkig met het verloop van de GP Plouay, Sep Vanmarcke des te meer. Hij deed wat hij zo weinig doet: winnen.

De hele voorbereiding op deze wedstrijd was nochtans niet veelbelovend. "Na de klassiekers had ik aan het team gevraagd om de Ronde van Frankrijk niet te moeten rijden. In de BinckBank Tour was ik goed, maar haalde ik geen resultaten. Ik ben dan in de Elzas gaan trainen. De benen waren daar echt slecht. Ik had niet veel vertrouwen om naar hier te komen", bekende Vanmarcke aan de aankomst in Plouay.

GEEN DEMARRAGE OP LAATSTE KLIM

Hoe zat het dan met het gevoel tijdens de wedstrijd? "In het begin waren de benen niet goed, maar het beterde wel. Er bleef nog een groep van 30-40 renners over. Toen Benoot aanging, zat ik in zijn wiel. In de laatste twintig kilometer ben ik samen met hem voluit gegaan. Ik was heel content dat hij niet demarreerde op de laatste klim. Anders was het misschien niet mogelijk geweest voor mij om te winnen."

Het moet zijn dat het er niet in zat om nog echt sneller te gaan. "Ik denk dat hij ook à bloc zat. Op de top heb ik gezegd: het is voor mij", pepte Vanmarcke zichzelf op. "Benoot heeft nog een paar keer geprobeerd, ik volgde. Hij was er niet echt tevreden mee, ik begrijp hem wel."

OMLOOP BLIJFT DE MOOISTE

Deze triomf geldt toch als één van de hoogtepunten uit de loopbaan van Vanmarcke. "De Omloop blijft de mooiste overwinning uit mijn carrière, maar dat is al enkele jaren geleden. Ik win niet veel en de laatste jaren waren niet zoals ik het wilde. In de klassiekers ben ik dikwijls gevallen en werd ik vaak derde, vierde of vijfde. Dit is een zeer grote zege. Ik ben heel blij dat ik Plouay heb kunnen winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties